Газонокосарка тример Foresta FC-43

Порахуємо скільки коштує покосити траву на газоні ОСББ або присадибній ділянці. За кордоном виставляють припис якщо газон не покошений, якщо не прибрано то штат наймає працівників, які викосять ділянку і виставить чек власнику.

На ринку безліч торгових марок і моделей. Є електричні, акумуляторні і бензинові. Було обрано бензиновий тример Foresta FC-43 від Дніпро-М. Бюджет 90$ – гарантія 2 роки.

Двотактний двигун внутрішнього згоряння, потужність 2,4 кВт при 8000 обертах. Бак 1,2 літра, вистачає на 1 годину.

Робоча частина редуктор із лискою.

В магазині дали в комплекті котушку зірочка. Робимо 8-10 виткі на кожній котушці і лишаємо 16 см. Решту зріже ножем на захисному кожусі. Якщо стукнути конструкцією під час обертання, то розблоковується стопор і лиска відцентровою силою вилізе і решта обріжеться ножем.

Також є ніж для різки очерету і тонких кущів.

Для косарки потрібен бензин А-92 а також мастило 2Т (1 літр = 4$, було в комплекті) яке змішується у пропорції 1:25.

Із зміною логістичних ланцюжків виглядає що з ринку зникне 92 бензин. Виробник сказав що мотокоса може працювати на А-95 бензину, но треба зменшити час роботи і збільшити час охолодження.

Для перевезення і заправки потрібна каністра. Взяв 5 літрову каністру із HDPE пластику (4$) яка не збирає статики і заправив на ОККО. Ціна палива 1$ за літру.

Також варто взяти лійку, щоб не розливати паливо при заправці.

Дозувати мастило варто шприцом на 20 мл.

Мірна ємність в комплекті розрахована на 0,5 літри бензину і 20 мл мастила. 1 літра мастила вистарчить на 25 літрів бензину.

Комплект інструменту.

Після сезону варто законсервувати: відкрутити свічку, залити 5-10 мл масла, підняти поршень до верхньої точки, закрутити свічку. Розконсервація відкрутити свічку, продути щоб залишки масла виклюнулися, закрутити. Якщо забули, відкрутити, і залити трохи масла, після цього прокрутити стартером.

Свічка TORCH L7T, відкручувати на холодну.

Обов’язково мати: окуляри пластикові або щиток для захисту, вушні затички (беруші). Також варто працювати у рукавицях.

Калькуляція: капітальні інвестиції тример 2600 грн (2 роки) + 120 грн каністра, година роботи коштує (36 грн [1,2 л бензину] + 6 грн [48 мл мастила]). Після 100 годин роботи варто замінити свічку. Якщо рахувати що за сезон косити траву кожні 2 тижні – орієнтовно 10 разів на рік, то вартість одного покосу амортизація за 2 роки (без врахування витратних матеріалів) становитиме 136 грн. Ціни самої роботи 100 грн за сотку (ар, квадрат 10*10 метрів). Тому вигідно мати свою косу ніж замовляти послуги.

В гаражі найшов 10 літрову алюмінієву каністру, виготовлену у ссср.

Но виявилося що кришка тріснута, і для такої різьби зараз не знайти кришки. Шаг різьби 7.2 мм, ширина різьби 42,9мм, низ 40,3 мм. Внутрішній діаметр 38,4 мм. Продано.

Використання фотографій або текстового контенту на інших ресурсах без клікабельного індексованого посилання заборонено.