Відпочинок 2021

Якщо ви вважаєте що рутина протягом двох років негативно впливає на ваше психологічне здоров’я, знижує вашу продуктивність варто розглянути варіант відпочинку.

Враховуючи варіанти, врахуйте можливі ризики для вас, пов’язані із епідеміологічною ситуацією. Враховуючи специфіку передачі віруса аерозольним методом, носіть маску (маска захист оточуючих від вас), не перебувайте у не вентильованих приміщеннях, вакцинуйтеся, не піддавайте небезпеці осіб із зони ризику.

Документи для виїзду

Для подорожі потрібний закордонний паспорт, який має бути дійсний ще 6 місяців після закінчення подорожі. Черг немає, тому можна його отримати до 3 тижнів. Якщо фото дитини в дитячому паспорті, наприклад, зроблено в грудному віці, і не відповідає поточному нічого страшного, головне щоб паспорт був дійсний. Варто мати на телефоні фото свідоцтва про народження дитини (якщо на паспортному контролі будуть питання). Якщо з дитиною їде один з батьків, то потрібно нотаріальну довіреність на виїзд дитини (якщо батько за кордоном, то можна звернутися до посольства, оплатити послуги нотаріату карткою на місці, но є запис наперед, документи передати перевізником, наприклад UPS). Якщо батьки проживають окремо, про варіант читаємо в кінці статті.

Обираємо куди їхати

Туристичний агент підбере потрібний напрям, і порадить кращий варіант по ціні і якості. З популярних напрямів Туреччина (Турецька Республіка). Керівництво країн, де стаття доходу туризм займає левову частку, розуміють що потрібно йти на певні поступки в складний час.

Зверніть увагу: із 22 червня росія відновлює авіасполучення з Туреччиною.

В деяких готелях може бути платний WiFi навіть 1$/день/пристрій. Також у деяких готелях сейф в номері може бути платним – 2$/день.

Із 01.06.2021 Туреччина повернула вимогу туристам мати негативний тест ПЛР (не пізніше 72 годин) або негативний тест на антиген (не пізніше 48 годин) для осіб старше 6 років. Для чого записуємося за день до вильоту в будь яку лабораторію на аналіз. Обрано Unilab, ціна 500 грн, беруть мазок з носа. Цей документ перевіряють на стійці реєстрації в Україні.

Стандартизації по захисту цього документу жодного, кожна лабораторія робить це на свій розсуд: наприклад Unilab: друк бланку офсетним друком із 100 заливкою, гаряче тиснення фольгою логотипу, мокра печатка, наклейка із тесту і QR код. При скануванні якого відображається звичайна інформація. QR код не несе жодного захисту.

chupr - 990
First Last
Date of birth: 01-01-1980
Sex: male
Antigen test SARS-CoV-2
Panbio Covid-19 Ag Rapid Test Device
Manufacturer: Abbott Rapid Diagnostics Jena
GmbH
Collection date and time: 06-06-2021 12:15
Result: Negative
Unilab LLC
Lviv, street Polova, 55

Меділабс розміщує QR який веде на сайт де відривається PDF із електронною версією документу.

https://medilabs.ua/qr-gen/uploaded_files/2021/03/28/first-last-15-mar-1978_1616919976.pdf

Документ PDF без цифрового підпису. Вектори експлуатації: підміна URL, SSRF.

Деякі туристичні оператори зразу пропонують туристам послугу “тест під ключ” за 800 грн. Дехто купує на стороні, правоохоронці виявляють зловмисників, і все по кругу.

Також за 72 години потрібно заповнити форму Form for Entry to Turkey яка згенерує HES код. При переміщенні країною його варто мати із собою (в відпочинкових районах його не сканують).

QR містить GUID ідентифікатор і номер HES коду.

06c4419b-dbdc-4c67-a015-d1a92541c918|L6L9191919

В готелях, деякий магазинах (наприклад Waikiki) стоять пірометри які голосом озвучить норма чи ні. На фото термометр-пірометр GP-100.

Оцінимо ймовірності зараження на кожному етапі: реєстрація у аеропорту (низька), переліт у літаку (низька – HEPA фільтри, середня – від осіб які сидять поруч), трансфер – середній,

проживання в готелі – низька, особливо якщо окремий вхід в номер

аналогічно на території біля басейну

перебування на пляжі – низька,

Готелі не дозаповнені, в час пік є вільні лежаки

харчування All Inclusive – висока (в деяких готелях не вимагають масок!).

Потенційну загрозу для оточуючих становлять “особи” які носять маску і не закривають ніс.

Після прильоту із відпочинку з 17.06.2021 не потрібно інсталювати додаток Вдома (Дій дома). А-а-а зрада, понаїдуть тут, моя суб’єктивна думка: встановлення додатку не дає жодної гарантії шо заражена особа не позаражає інших. Почитайте умови карантину, також немає згадки як, ким і де зберігаються персональні дані.

Лабораторії не доотримують прибутку, адже із 1 000 000 інсталяцій думаю багато вирішили зробити ПЛР щоб не клікати перед телефоном. А також не доотримують прибутку турецькі зловмисники, які пропонують туристам негативний тест за 30$.

По WiFi в Туреччині слабо (може глючити WiFi, може бути великий пінг, втрата пакетів), якщо подорожуєте по країні, варто купити eSIM від airalo, наприклад тариф 1Гб за $4,5 на 7 днів.

Найшов 5G вежі зв’язку )

PS: Якщо батьки проживають окремо, то можна залучити органи опіки для оформлення посвідки що дитина проживає з матір’ю. Це дасть змогу виїхати з цим документом протягом року часу на термін до 1 місяця на виїзд. Для цього: 1. Відправляємо рекомендований лист із описом наступного змісту через Укрпошту:

Петрову Петру Петровичу
вул. Вулицьова, 100, м. Львів

Матері Дитини Батьківни
вул. Львівська, 199, кв. 11
0671234567

Повідомлення про наміри

Я, Матір Дитини Батьківни (01.01.1985, паспорт КС 000000), забезпечуючи інтереси своєї дитини на відпочинок та розвиток, повідомляю батькові дитини Петрову Петру Петровичу (02.02.1985) що я планую оздоровлення та відпочинок своєї дитини Петров Дитина Петрович (03.03.2010, свідоцтво про народження 1-СГ 000000) за кордоном, зокрема у Турецькій Республіці на термін до одного місяця, виїзд у період від 01 до 25 липня 2021 року.

05.17.2021 ____________ Матір Д.Б.

2. Реєструємося у ЦНАП для подачі документів (черга до 2 тижнів). 3. Подаємо документи. 4. Приймаємо дома виїзну перевірку органів опіки. 5. На засіданні вирішується питання про надання документу про проживання дитини з одним із батьків. На адресу батька відправляють лист із рішенням. 6. Після очікуємо 10 календарних днів які надаються батькові на апеляцію. 7. Якщо не буде подана апеляція видається __________ який дозволяє матері виїхати з дитиною – фінал.

PS: викладену інформацію або частину інформації вважати такою, яка була отримана з відкритих джерел, і/або від осіб, які можуть надати неправдиву інформацію, відповідно підстав для звернення у правоохоронні органи немає.

Використання фотографій або текстового контенту на інших ресурсах без клікабельного індексованого посилання заборонено.