Маяк iBeakon BLE

Бюджетний автономний маяк для визначення перебуванні в зоні і визначення приблизної відстанні до маяка.

Подібну технологію можемо бачити у фільмі “Чужі” (Aliens, 1986 року): Range Meters. Маяк у вигляді годинника, і прийомний пристрій у вигляді циліндра і 3 сегментним індикатором.

Найкраще зараз рішення появилося від Apple AirTag – приймачами маяка є телефон від iPhone. Посуті повністю мобільна мережа для відслідковування. Тобто якщо у полі буде хтось проходити із мобільним телефоном, прийме сигнал від маяка, і ідентифікуючи позицію по GPS телефону і отримуючи дані із чіпу U1 з використанням технології UWB по напряму і відстані до сигналу можна ідентифікувати позицію брелка. Ціна бредка ~50$.

Як можна викорситати: трекінг тварин, багажу, дітей. Розміщеємо мітку у валізі.

І на телефоні моніторимо відстань. А не кучкуємося на початку конвеєра.

Бюджетне рішення за 5$: на алі куплено BLE iBeacon маяк на базі Nordic NRF51822. Живлення літієва батарейка CR3020. Назва Bluetooth пристрою RDL51822. Для конфігурування китаєць прислав програму BLE Sample. Не перекладені 3 поля: змінити інтервал (2 цифри), потужність передачі, назва пристрою. Важливе поле Major і Minor, яке записується разом із RSSI (стандартне значення 0005 0006 B0). Потужність виставив 44 і відстань відображається +/- адеквантно.

Я так зрозумів потрібно корелювати потіжність передачі із значенням RSSI для коректного визначення відстані.

Запускаємо Beacon Scanner і можна моніторити відстань. UUID ідентифікатор fda50693-a4e2-4fb1-afcf-c6eb07647825. В деякий додатках визначається як Wellcore.

Маяки зчитуються мобільним навіть коли вивантажені, і при тригерування певного івенту програма будиться для виконнання певної дії. Можна налаштувати певні сценарії при підходжені до мітки.

Схема пристрою.

А також піни підключення програматора: SWDIO і SWCLK.

 

ToDo: ESP32, HPDL-1414.

Використання фотографій або текстового контенту на інших ресурсах без клікабельного індексованого посилання заборонено.