Fisher Space Pen

Мабуть всі чули байки родом із ссср, де американці витратили мільон на ручку, яка пише в невагомості, а “розумні совети” пишуть олівцем. Поперше, гроші на розробку даної ручки були приватні, і окупилися в тиражі, по друге, пишучи грифелем в невагомості утворються графітовий мікропил, який струмопровідний, і може попадати у легені астронавтів.

Перевагою ручки Fisher Space Pen є можливість писати в будь якому положенні на Землі, що є перевагою. Чорнило є твердим і перебуває під постійним тиском.

Із ручок цього бренду, оптимальною по вигляду вважаю класичну ручку AG7. Витягнути стрижень основною кнопкою, сховати бічною кнопкою. Ціна $62.00 + $3.90 форвардинг (~ 1800 грн).

Якщо ви не можете знайти спільної мови із своєю жабкою, ви можете купити тільки стержень. З допомогою пластикового перехідника в коплекті картридж підходить до ручок із стержнями “Parker” (стандарт G2 по ISO 12757, гайд по типах).

В порівнянні з Schneider Office 708 M.

Можна взяти наприклад повністю металеву ручку Parker Jotter stainless steel і вставити стрижень. Фічою ручок Parker є те що пружинка не випадає з ручки.

На офіційному сайті можна замовити картридж, коштує: $15.65 (~ 430 грн) = $6.75 + $5.00 доставка по США + $3.90 форвардинг НП.  PR = Pressurized Refill, 1 = синій колір (4 – чорний, 2 – червоний, 3 – зелений, 4 – темночервоний, 6 – фіолетовий, 8 – коричневий, SL – срібний). В США стандартом вважається чорний колір, у нас синій, тому обрав синій колір.

А можна купити в Україні, замовив у Rozetka за 225 грн. Упаковка, стержень SPR1, EAN 747609112115. Товщина лінії нормальна Medium (0.7мм), є ще тонкий Fine 0.5 мм і товстий Bold 1.0 мм.

Висновок: в час діджиталізації ручка вважається артефактом. Но часто зручніше написати ніж друкувати. І звичайна китайська ручка за пару центів писатиме аналогічно.

PS: в ссср можна було швидше зустріти бренд Paper Mate USA, наприклад така ручка була у дідуся.

Стержень підходить тільки з маленьким носиком – стандарт G1.

Використання фотографій або текстового контенту на інших ресурсах без клікабельного індексованого посилання заборонено.