Пропускний режим по QR кодах

Довелося розробляти рішення для конференцій від реєстрації особи до видачі готового бейджика. За 3 секунди від сканування QR коду учасник отримує персоналізований бейдж. Жодний черг.

Виявилося, що особи на порядок довше шукають у телефоні QR код квитка ніж отримують бейджик, тим самим затримують чергу. Для цього є “відстійник”: особи в стороні шукають лист і завантажують код.

Особа показує QR код, реєстратор сканує, система перевіряє по багатьох параметрах чи код валідний і не був використаний, формує файл для друку і автоматично відправляє на принтер.

Швидше ніж в МакДональдзі.

Можна давати користувачем самим сканувати білет, займає більше часу.

2 тисячі осіб спокійно можна зареєструвати за 15 хвилин.

Ймовірність, що людина забуде свій смартфон дома менше 1%, але багато людей роздруковують електронний квиток…

Продуктивна ІТ система і чіткий інструктаж персоналу дозволяє працювати як конвеєр. Правило 20/80 і тут діє: 20% осіб створюють 80% навантаження.

Суть квитка у швидкі перевірці чи людин має право на подію і його можна використати раз. Якщо передбачена можливість багаторазового входу/виходу в момент сканування видається бейдж, одноразовий браслет, ставиться печатка.

Відходять матеріальні квитки на захищеному папері, з голограмами – зменшення операційних витрат.

Зараз такі рішення у зв’язку із карантинними обмеженнями актуальні, бо виходить, що особа може показати першу QR картинку із Гугла і потрапити у зону з певними обмеженнями, но про це іншим разом.

Підготовка обладнання.

З цікавого: 1.8*1.8 mm DataMatrix код успішно зчитав сканером.

Зчитувач штрихкодів по суті камера із підсвіткою. Синьо-білий корпус у серії Healthcare, підвищена стійкість до дезінфікувальних розчинів.

Можна навіть отримувати фотографії. Наприклад використовується для фотографування підпису лікаря і завантаження у інформаційну систему медзакладу.

Маркування лазером використовується для інвентаризації медичних виробів, щоб нічого ніде не забути в пацієнті. На кожен предмет який використовується у операційний нанесений код який сканується до і після операції.

Безпровідні технології дозволяють обійтися взагалі без дротів:

Про персоналізацію бейджиків я вже робив замітку, підходить для малої кількості осіб.

Персоналізація поліграфічних матеріалів

Сканування терміналом збору даних Symbol на базі WinMobile.

Інформація для цитування:

Юрій Р. 0009-0005-3702-9223. (2021). Пропускний режим по QR кодах. Блог UA ID. Взято з: https://blog.uaid.net.ua/scan-validate-qr-codes

Використання фотографій або текстового контенту на інших ресурсах без клікабельного індексованого посилання заборонено.