Паперовий поштовий лист

Розглянемо основні способи передати паперовий лист.

Найдешевший найпростіший спосіб відправити “UDP” лист, таким яким він був в дореєстрові часи. По ціні марка V (10,50 грн) і конверт С6 десь в районі від гривні. Умовно 12 гривень. Кидаємо в будь яку поштову скриньку Укрпошти

Перевага державної пошти у тому що класичний лист з маркою має дані відправника і отримувача. Без внесення персональних даних в жодні реєстри чи трекінгові системи (є певний процент того що лист не дійде: “Я вам розкажу історію про udp но вона до вас не дійде…”)).

Отримали лист: тільки відправник, отримувач і пару працівників пошти знає що був лист. Ніякий “хакер” не отримує жодного байту інформації.

Також якщо переглянути фото лист не містить ні номера телефону ні адресу. Якщо вказати “до запитання” то просто приходимо у відділення і питаємо чи не прийшов лист. GDPR просто в захваті.

Рекомендований лист: працівник пошти наклеює готову наклейку із кодом і штрих-кодом, і вносить у трекінгову систему. Наклеюємо потрібну кількість марок, і ставить штемпель прийому.

На руки видається квитанція про оплату, можна оплатити карткою. Ціна листа без конверта: 20 гривень.

Також можна замовити повідомлення про вручення. На матричному принтері роздруковується шаблон, і приклеюється до листа. При врученні заповнюються дані отримувача і підпис, і відправляться корінець відправнику. Ціна + 21 гривня. Є документальним підтвердженням.

Також можна відправити лист із описом вкладення: заповнюється у 2 примірниках, і відправляється разом із листом.

Чи можна читати чужу пошту: ні, це заборонено Кримінальним кодексом України:

Стаття 163. Порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер.

Особливо важливі листи можна передати через Спецзв’язок, озброєний фельд’єгер доставить кореспонденцію отримувачу.

Як варіант можна відправити факс через телефонний зв’язок, в такому випадку можна встановити факт передачі інформації через CDR дані оператора зв’язку.

О, мені прийшла відкритка з Ватикану )

Використання фотографій або текстового контенту на інших ресурсах без клікабельного індексованого посилання заборонено.