Заміна екрану на Android смартфоні

Чи варто міняти розбитий екран на смартфоні і коли.

Діагностичне меню: *#0*#. Ціноутворення Android телефонів: у 2018 році телефон коштував 8000 грн. Зараз телефон на olx коштує без екрану коштує 500 грн, з цілим екраном від 1500 грн (є ймовірність купити ремонтований, залитий). Вартість замінини екрана в зборі коштує у офіційному сервісі коштує 2400 грн.

Екран міняти не рентабельно. Тому є варіанти:

ВАРІАНТ 1 (не рекомендую) Китайці на AliExpress пропонують альтернативи:

Замовив за $21 INCELL LCD, він виявився товщий на 0.45 мм, відповідно є зазор. Товщина замовленого 2,05 мм. Недоліки: мала яскравість, світить синім, не працює фільтр синього. Фігурне виконання задньої стінки думаю зроблене щоб ввести в оману.

В оригіналі AMOLED. Товщина 1,60 мм.

По всьому периметру щілина. При натисках зверху чи знизу екран поламається. Носити в кишені джинсів вже не вийде.

Є ще дешевші TFT без регулювання яскравості… і дорожчі в районі 40$ з заявкою на амолед.

ВАРІАНТ 2: якщо робочий екран і сенсор (діджитайзер) варто віддати в майстерню на сепаратор (від 600 грн), де струною зрізається верхнє скло і ставиться на плівку OCA нове. Цей поломаний проходив 4 місяці, і в один момент екран почав деградувати. Тому як тільки тріскає екран несіть в ремонт, ймовірність що все буде ок більша, ніж якщо з розбитим екраном проходити.

Другий екземпляр: розбите склом пів року (всі рухомі гострі частини скла видалив, щілини проклеїв скотчем) і віддали на сепаратор. Виглядає що все ок. Можу рекомендувати сервіс: “Сервіс-Хата” на Городоцька 359, вхід ближче до автостанції, перший поверх направо.

Висновок: через велику кількість розмірів екранів ціна на запчастини вища через їх меншу відносну кількість. При оцінці доцільності ремонту існуючого апарату враховуйте:

  1. вік телефону
  2. характеристики: об’єм оперативної пам’яті, накопичувача, потужності процесора.
  3. залишкову ринкову ціну
  4. ціну по запчастинах
  5. варіанти ремонту.

Тому купуйте iPhone )

Використання фотографій або текстового контенту на інших ресурсах без клікабельного індексованого посилання заборонено.