Передача показників за комунальні послуги

Періодично раз на місяць виникає потреба передати показники лічильників у компанію надавач послуг. Оскільки розвиток ІТ технології йде “семи міліметровими” кроками, то крім дзвінка по телефону, показник можна передати іншими каналами зв’язку.

В статті опис що, куди і як за газ, електрику, воду.

Газ

Показник можна передати через сайт: 104.ua. Подавати показник потрібно із 2 до 5 числа станом на 1 число.

Крім сайту можна ще передати через sms на номер 7104 у форматі номер особового рахунку (10 цифр), пробіл, показник до 5 цифр.

0900123456 01234

Також можна передати телефоном або електронною поштою. В цих випадках показник обробляється вручну. Можна ще через ІнфоЛьвів, але краще через 104, оскілки є декілька типів показників: контроль, розрахунок, абонент. Якщо поточний показник менший ніж розрахунок, і більший ніж контроль, то система запише поточний показник.

Система не дозволяє під одним логіном мати інформацію по декількох особових рахунках. Варіант створити кожен особовий рахунок на різні електронні адреси. Для пошт на gmail хак: пошта типу test.net@gmail.com, testnet@gmail.com, t.e.s.t.n.e.t@gmail.com впадуть в одну і ту саму скриньку. Також щоб змінити пароль Вам потрібно вийти. Щоб зареєструватися Вам потрібно мати номер особового рахунку і суму останнього платежу. Для нових рахунків по яких не було оплати, робимо оплату на пару гривень, і чекаємо пару днів щоб зареєструватися…

Вода

Показник можна передати через сайт: ІнфоЛьвів до 09 години останнього робочого дня місяця. Після дати внесення показників буде заблоковано, що є взагалі не логічно.

До одного логіна можна додати безліч акаунтів (вода, тепло, газ). Щоб додати аукаунт потрібно номер особового рахунку і код активації із квитанції. Також можна передати показник води по телефону, або електронною поштою.

Електрика

Показник можна передати через сайт: Мій Дім за два робочі дні до кінця розрахункового місяця – три робочі дні наступного розрахункового періоду.

Паралельно працює Персональний кабінет, де також можна подати показник.

Також можна передати електронною поштою на адресу pokaz@loe.lviv.ua.

Можна подати через SMS на номер 5068.

При подачі через електронну пошту і SMS в тілі повідомлення вказувати 10 значний код і через пробіл показник.

Також можна почати через телефон на номер 0-800-50-15-68 з допомогою DTMF тонів.

Висновок: газ і електрику відправляємо 2 числа, воду за день до кінця місяця. Як автоматизувати відправлення показників у наступних замітках.

 

Використання фотографій або текстового контенту на інших ресурсах без клікабельного індексованого посилання заборонено.