Обмін ламп розжарювання на LED

Вже населення починає ходити на Укрпошту і питати про заміну ламп розжарювання на LED. Якщо людина не змогла за 10 років замінити свої лампи розжарювання на енергозберігальні, тим самим зекономивши свої кошти на електрику, то це чітко характеризує особу.

Трохи інша ситуація із утепленням багатоквартирних будинків, співвласники не мають економічної вигоди “клаптиково” утеплити свої стіни.

Найкращий ефект по економії енергоресурсів дає заміна ламп які включені годинами. Тому багато років тому за свої кошти замінив у свому під’їзді лампи спочатку на люмінесцентні (продавалися з великою знижкою), а потім після здешевлення на LED. Тим самим зменшивши споживання у 10-15 разів, но основний плюс, те що перестали перегоряти лампи кожні 2 тижні.

Вернувшися до квартири, не залишилося жодної лампи розжарювання. Також усі патрони формату E14, замість жирного E27. У кімнату вдалося купити якісні філаментні лампи з приємним світлом, низьким споживанням і відсутністю пульсацій.

Така структура лампи ідеально замінює лампи розжарювання, і дає рівне освітлення, оскільки люстри проектувалися для ламп освітлення із круговою направленістю.

Також перевагою використання LED ламп є те, що до світильників можна прокладати тонший мідний дріт моножилу ВВГ-* перерізом 0,5 … 0,75 … 1,0 мм2, а не 1,5 … 2,5 мм2. Також варто проклати PE до світильника і заземляти корпус.

Якщо хочете відчути тепло окрім світла, то наприклад у настільній лампі можете використати галогенову лампу. Вона енергоефективніша, і має більший ресурс в порівнянні із звичайною. Всередині має додаткову колбу.

Вернемося до економіки, 2023 рік, тепловий нагрівач лампа Іскра 40 Вт – 25 грн, Videx LED 3.5 Вт – 55 грн. Крім ціни у вартість кави отримуємо гарантію, менше споживання, роки роботи. Но люди всерівно чогось беруть що “дешевше”.

Що робити вже: якщо ви звикли “по старинці”, перегоріла лампа – купили LED (зберегли пакування і гарантійний талон), купили нову люстру – зразу берете LED люстру, або купляєте якісні ефективні лампи. Відповідаєте за якусь організаційну структуру, заплануйте поступову заміну ламп (із утилізацією газорозрядних ртутних ламп є нюанси).

Но якщо ви чекаєте халяву, то очікуйте оновлення Дії, передавайте свої персональні дані третім особам, вичікуйте черги на Укрпошті, щоб отримати 5 ламп сумнівної якості…

Використання фотографій або текстового контенту на інших ресурсах без клікабельного індексованого посилання заборонено.