Львів-Перемишль швидкісним поїздом

Дуже приємно, що Укрзалізниця запустила поїзд сполученням Київ-Перемишль № 705/706. На даний час це є оптимальним варіантом швидкого перетину кордону.

Квиток можна купити тільки у міжнародній касі (головний вокзал, каси на Гнатюка). Через інтернет не можна. Я купляв на головному вокзалі. Каси зліва при вході. Вдень працюють 2 каси, ввечері одна. Також чогось стоїть купа народу, які обмінюють бланк замовлення на квиток при купівці через інтернет. Вони проходять поза чергою, але оскільки їх більшість то з них утворюється черга (обміняти на квиток можна у будь якій касі!). Передо мною у оператора поламався принтер, і АРМ касира не видавало квиток. На скільки часу б затягнулося, не відомо, тому поїхав додому.

На другий день вдалося доступитися до каси. Пропустивши 2 запіздуючих на поїзд, які обмінювали квиток, зробив замовлення. Квитки друкують на спецбланку. Є квиток і плацкарта.

Дані друкують матричним 24 голчастим принтером OKI Microline ML6300FB-SC.

Також перфо машинкою пробивають дату квитка:

Побачивши термінал від Ощадбанку зрадів, але на міжнародні напрями розрахуватися не можна! Напевно ввечері несуть кеш валютчикам і обмінюють на євро…

Поїзд відправляється вдень о 12:17 з Львівського головного залізничного вокзалу. Митний і паспортний контроль українською стороною починається після відправлення.

Фото ДПСУ

Тороподібний термінал на прикородннику: це мобільний термінал К.ВРТ500М, виготовлений Банкомсвяз, і запатентований. Тобто інший постачальник не зможе виготовляти аналогічний пристрій, хитро. Пристрій має сканер MRZ, NFC зчитувач, сканер відбитка пальця. На ньому працює АРМ «Інспектор-К», який обмінюється даними із системами Гарт-1.

При перетині кордону у Медиці підсідають польські митники, і проводять інспекцію. На відміну від українського обладнення, робоче місце прикордонника є модульним, і складається із захищеного планшета (цікаво що містить дисковід, скоріш за все для обміну ключами доступу), модуля MRZ/RFID, безпровідного сканера відбитків. Тобто без проблем переконфігуровується.

Прикордонники уважно розглядали мою Литовську печатку, що схиляє на думку що немає єдиної бази перетину европейських кордонів, тобто поляки не мають доступу до литовських даних прикордонних служб.

Прибули у Перемишиль вчасно. Час у дорозі близько 2 годин. І пішли на закупи. У Galeria Sanowa дуже сподобався конструктив смітника, нічого зайвого. З нашого бочкоподібного литого смітника вийшло б 10 таких.

На полиці маркету зустріли українські соки Галіція. Дешевші ніж в нас.

Погуляли по Перемишлю, і поїхали до кордону. Найчастіше ходить розбитий мерседес, який за 2 злотих довезе до кордону. І тут ви зустрічаєтеся із великою кількістю українців… 15 хвилин і у Медиці. На закупи у Biedronka: парувки, десерти, компоненти для випічки.

Перехід через піший кордон без черг (черга хто оформляє повернення VAT – Tax Free), і маршрутка Шегині-Львів, яка за 38 грн і 2 години доїжджає до Львова.

Підсумок оптимального перетину кордону: залізницею, велосипедом через піший, мотоциклом.

Використання фотографій або текстового контенту на інших ресурсах без клікабельного індексованого посилання заборонено.