Тестуємо KredoPay – PayPass Wallet

Кредобанк випустив мобільний додаток KredoPay, завдяки якому з допомогою мобільного телефону на ОС Android 4.4+ і модуля NFC можна розрахуватися безконтактним сбособом, підв’язавши будь яку карту даного банку, навіть не чіповану. Технологію називається PayPass Wallet.

Якщо піднести розблокований телефон із не запущеним додатком, то на екрані термінала відобразиться надпис: SEE PHONE INSTRUCT-S, і на телефоні автоматично запуститься додаток, і тільки потрібно ввести створений пін код для дефолтної карти.

Вносимо пінкод (який може відрізнятися від пінкоду карт), і підносимо телефон до термінала.

Також можна подивитися історію транзакцій: ці дані приходяить із сервера, тому в офлайн режимі не можна подитися їх.

Для оплати карткою не потрібно інтернет з’єднання: при онлайн режимі із сервера завантажується певна кількість токенів (5-10), якими підписується оплата. Після зменшення їх кількості, вони довантажуються із сервера.

На терміналі Verifone VX520 не вдалося розрахуватися телефоном. Прошивка SMARTPOS_EMV 01.001.

Як на мене, найзручніше розраховуватися із допомогою PayPass Watch, на другому місці фізичною карткою. Цей спосіб можна використовувати, коли поблизу є тільки телефон.

Бонус 0

Переглянути перелік 10 останніх операцій, які були здійснені картою, можна з допомогою програми  Credit Card Reader включаючи ті, які були здійснені чіпом.

Також відображається номер карти і термін дії.

Бонус 1

Чогось, на деяких терміналах від Приватбанку, потрібно підносити карту два рази: при першому піднесенні екран збивається до запиту оплатити, при другому піднесенні платіж проходить.

Бонус 2

Якщо у Вас у гаманці декілька NFC карт, наприклад ще паспорт громадянина, то буде детектовано колізію, і для даної транзакції вимкнеться безконтактний спосіб оплати.

При піднесенні карт, відобразиться повідомлення: CL Transaction Declined, NOT a Contactless TXN:

І безпровідний інтерфейс вимикається, лишається тільки оплатити магнітною стрічкою або чіпом.

Використання фотографій або текстового контенту на інших ресурсах без клікабельного індексованого посилання заборонено.