Датчики температури і вологості Xiaomi

Під час опалювального сезону, дуже важливо підтримувати комфортну вологість і температуру у приміщенні (щоб не пересушувати слизові). В цьому нам допоможуть безпровідні датчики ціною від 4$.

В огляді розглянемо дачтчики температури і вологості (humidity & temperature) від Xiaomi як оптимальні по ціні і якості.

Bluetooth BLE датчики

Датчики Xiaomi Mijia, виведення на LCD температури і вологості. Підключення Bluetooth BLE 4.2

Mijia Bluetooth (круглий)

Код LYWSDCGQ/01ZM. При пошуку відображається MJ_HT_V1, mac 58:2d:34:aa:bb:cc. Живиться від 1 батареї AAA (на батареї LR03 high performance з Ашану пропрацювала рік і 3 місяці [450 днів], висадив до 0,45В [нова 1,61В]). Має магнітне кріплення. Температура -9,9 °C ~ 60 °C, вологість 0 ~ 99,9%. Чогось немає в наявності на Ali, скоріш за все знято з виробництва.

Mijia 2 Bluetooth (квадратний)

Код LYWSD03MMC, ціна 3,6$ в комплекті з 4 датчиками на алі. Назва пристрою LYWSD03MMC. Є альтернативна прошивка ATC_MiThermometer, яку можна завантажити просто через браузер Chrome через Bluetooth, додає фічі: вимкнення шифрування, додача броадкасту параметрів щохвилини або 10 сек, вимкнення посмішки, внесення калібровок. Назва пристрою зміниться на на ATC_AABBCC. На заводскій прошивці вологість була на 5% більша, в порівнянні із круглим. Батарейка СR2032. Діапазон 0°C-60°C; 0% — 99%RH. Процесор Telink TLSR8251. Сенсор Sensirion SHTV3.

При викорстанні ESP32 і ролі головного пристрою, можна реалізувати керування котлом із бюджетом, меншим ніж заводський термостат.

Для зчитування даних даних на телефон підходить програма MijiaTemp.

ZigBee датчики

Код WSDCGQ01LM. Батарейка СR2032. Працює через шлюз Xiaomi Mi Smart Home Multifunction Gateway, або через сторонні рішення.

Cенсор SHT30.

Якщо хочете вичитувати дані чи керувати іншими ZigBee пристроями (лампочками) колись був варант використити USB свисток на базі TI CC2531. Ядро використати Raspberry 2+.

На даний час варто реалізувати SLS шлюз на базі ESP32 і TI CC2538/CC2592. Стаття. Розроблена як заміна штатної плати у шлюзі Xioami для повного відв`язування від китайської хмари.

Про тему “розумного дому” рекомендую до прочитання “Дім-дурник 2.0“.

PS: Датчики мають вентиляційні отвори, за яким розміщений сенсор, тому не варто їх перекривати.

Використання фотографій або текстового контенту на інших ресурсах без клікабельного індексованого посилання заборонено.