Обмін паспорта на паспортну карту

Сподіваюся ви чули, про те що введено в дію паспорти нового зразка у формі пластикової ID карти. Якщо системи які ви екплуатеєте не мають підтримки нових паспортів, варто як найшвидше внести зміни. Це є крок в перед, використання нових технологій, підвищення захисту документа. Донедавна процедуру обкатували для осіб, яким виповнилося 16 років, і які отримують паспорт вперше. Із початку листопада міграційна служба почала видавати id карти дорослим, у певних випадках. Попробуємо отримати карту…

Документи, які потріно для обміну паспорту:

  • Форму №2 (отримувати у паспортистів ЛКП (ПН, ЧТ 16:00 до 19:00; СР 8:00 до 11:00;1 та 3 субота місяця 10:00 до 13:00) або у голови ОСББ) – пережиток совка, як і будинкова книга, яка не регламентується жодним документом.
  • Додаток №13 (Довідка про реєстрацію місця проживання особи) (отримувати у ЦНАП). Перевірити статус виконання замовлення можна на сайті ЛМР. Для галицького району отримання зроблено ну дуже бюрократично (замість 5 хв – 1 тиждень). Залишено свою пропозицію по оптимізації.

status_zajavka

  • Копії і оригінали:
    • паспорта
    • ідентифікаційного коду
    • свідоцтва про одруження
    • закордонного паспорту (транслітерація)
  • Оплата адміністративного збору 279 грн, виготовлення за 20 робочих днів (отримуємо реквізити на сторінці https://dmsu.gov.ua/invoice/invoice.php, врахувати що невірно вказано на веб-сторнці отримувача):

rec_site

правильний отримувач у платіжці:

rec_pdf

Найпростіше оплатити через онлайн банкінг:

kredodirect

Також можна оплатити на місці через термінал самообслуговування від Правексбанку, розміщеного в міграційній службі.

Із усіма документами ідемо відповідно до графіку роботи. Тепер Вас сфотографують на цифровий фотоапарат Canon із додатковим спалахом, також попросять залишити підпис на сканері Dermalog LF10:

dermalog_lf10

цікаво чого для цього не використовувати пера типу wacom:

wacom

Залишити підпис який трохи подібний на мій вдалося із 2 разу.

Далі дається письмова заявка, у які перевіряєте введені дані. Зверніть особливу увагу на транслітерацію прізвища і імені, оскільки за часи незалежності не можуть зробити єдиної таблиці транслітерації. Зараз міграційна служба використовує правила транслітерації які регламентуються Постановою Кабінету міністрів України від 27 січня 2010 р. N 55 (зі змінами) . Ви маєте повне право використати стару транслітерацію, яка у вас є на закордонному паспорті або правах водія.

Також заплатив ще 34 грн мита, оплатив у терміналі. Комісія склала 5 грн.

По програмному забезпеченню: ОС windows 10, основний софт – доступ через web, браузер Chrome, фотографування і сканування відбитків через win32 програму. Інтернет супутниковий від DataGroup (тюнер Twoway).

Здавати відбитки пальців на паспортну карту не потрібно. Деякі масмедіа перекрутило інформацію, щодо біометрії чим спровокувало непотрібні розмови. (UPD: на даний час при подачі скануються відбитки пальців, а також верифікуються при видачі документа).

Тепер покидаємо відділення, і на сторінці перевірки стану виготовлення паспорта періодично перевіяємо інформацію. Залежно від суми оплати карту робитимуть або 20 робочих днів (~1 календарний місяць), або 10 робочих днів. Основна затримка на місцях, перевірено на закордонному паспорті.

Увага, при здачі документів старий паспорт лишається у міграційній службі!

Також врахуйте що із паспортною картою не можна перетинати кордон СНД. Зате в Туреччину можна вїжати з ID картою (без закордонного паспорта).

Термін дії карти 10 років, вже міняти не потрібно. Також із картою мають дати витяг, де буде вказано прописка і дані про шлюб.

Отож, 19.11.2016 року я подав документи на виготовлення паспортно карти і 02.12.2016 забрав із міграційної служби.

При отриманні Вам буде потрібно придумати і записати PIN1, PIN2 (по 4 цифри), PUK1, PUK2 (8 цифр) для доступу до даних на цифровому чіпі в подальшому. При видачі для зміни кодів користуються рідером типу DERMALOG XF-9e:

dermalog_xf_9e_1

Про те що містить паспорт розкрито у цій статті.

Статуси паспорта і як вони змінювалися на сайті міграційної служби:

22.11.2016 Здійснюється перевірка даних. Документи прийнято 19.11.2016

27.11.2016  Дозвіл на оформлення паспорта надано. Дані відправлено до центру персоналізації 24.11.2016

29.11.2016 Паспорт персоналізовано та відправлено до підрозділу міграційної служби 28.11.2016 Строк доставки – 1-3 робочих дні.

Використання фотографій або текстового контенту на інших ресурсах без клікабельного індексованого посилання заборонено.