Персоналізація додатків до свідоцтв і атестатів про освіту

Щороку у навчальний закладах постає питання про заповнення додатків. Самі додатки йдуть під ручну персоналізацію. Звісно можна їх заповнити гарним почерком. Но ми це зробимо з допомогою комп’ютерної техніки.

Програма “Додаток 22“! Інструкція по використанні.

Для уникнення помилок, усі дані які будуть вноситися, збираємо в одну таблицю (плахту), яку перевіряє відповідальна особа із журналами (варто друкувати у форматі A3), щоб виявити розбіжності при наборі.

Після перевірки, із таблиці автоматично формуються файли для друку у форматі RTF із шаблону самописною програмою.

Підставляються змінні відповідно до статі, переводиться цифра у пропис. Це дозволяє мінімізувати ймовірність помилки через людський фактор при персоналізації.

Потрібно щоб інформація для друку потрапляла в потрібне місце.

Друк додатків виконується на лазерному чорно-білому принтері. Подача бланку формату А5 відбувається через ручний лоток.

Спочатку друкується сторона із оцінками.

Далі бланк знову вставляється у ручний лоток для друку зворотної сторони.

Готовий персоналізований бланк.

Тут заповнення усіх предметів, оцінки прописом.

Також внесення ДПА (державна підсумкова атестація), і прорахунок середнього балу із оцінок інваріантної складової навчального плану.

На зворотній стороні персоналізуються факультативні курси, наявність відзнаки, похвальних грамот.

Внизу вказуємо дату видачі, реєстраційний номер і прізвище директора. Лишається тільки поставити підпис (і печатку освітнього закладу – печатка вже не ставиться).

Ця замітка думаю буде корисною класним керівникам, завучам і вчителям інформатики.

UPD1: скан додатку до атестата 2017 року, відрізняється відмінок школи – місцевий.

UPD 2019: в додаток до свідоцтва 9 класу не пишемо середній бал. Додатки аналогічні 2018 року. Додаток до атестату перейменовано у додаток до свідоцтва. Змінено порядок реєстраційного номеру і дати видачі. Також директор перейменовано на керівника закладу. Золоту чи Срібна медаль пишеться з великої літери (в наказі зустрічається і з великої і з маленької).

UPD 2020: у зв’язку із карантином 2020 пов’язаним із коронавірусом у блоці ДПА 9 класу пишемо перелік предметів, і замість оцінки пишемо “звільнений” або “звільнена” (Наказ МОН № 463 від 30.03.2020 року, дзеркало – сайт МОН). “ов”/”ла” вирішили не вставляти, оскільки учень їх не проходив.

Також змінено розміщення дати видачі і реєстраційного номеру у додатку до свідоцтва про здобуття базової середньої освіти (9 клас) і печатка навчального закладу не проставляється.

11 клас: аналогічно як у 9 класі: пишемо предмети які планував учень здавати, і проставляємо “звільнений”/”звільнена”, “ов”/”ла” не роздруковуємо. Тільки 1 учень захотів оцінки по ДПА (написав заяву). У всіх обов’язковий предмет: “Українська мова і література”. По медалі: пишемо з маленької: “золотою”, “срібною” – так як у атестаті.

Якщо плануєте вступати за кордон, навпроти ДПА має бути проставлена оцінка.

UPD 2021: була ідея писати оцінку і цифрою і прописом. Но у якому варіанті: 8 – вісім, 8 (вісім), вісім – 8, вісім (8).

У якому порядку писати предмети: пишемо у порядку в якому перелічені у журналі. Чи писати предмети з малої чи великої літери: пишу з великої, так гарніше. Чи треба вносити у 9 клас природознавство: не потрібно, бо є предмети: біологія, географія, фізика, хімія. Яка дата видачі додатку повинна бути: така, яка вказана на пластику

UPD 2022: релізнуто SaaS програму “Додаток 22“. 11 клас – середній бал не пишемо, у 9 класі середній бал пишемо.

Використання фотографій або текстового контенту на інших ресурсах без клікабельного індексованого посилання заборонено.