Персоналізація поліграфічних матеріалів

Замітка тим кому доводиться часто персоналізувати багато матеріалів.

Це можна зробити декількома способами, наприклад щось пробувати із допомогою Microsoft Office, дизайнери згадають Corel DRAW Print Merge. Результат величезний файл PDF, де задній фон зберігається для кожної сторінки. А якщо вам потрібно додати штрихкод чи фотографію – неможливо це зробити.

Написав скрипт, який бере файл темплейт, і додає персоналізовані дані: текст, штрихкод (EAN, QR), фотографію, на виході отримуємо компактний PDF для друку.

Наприклад файл із 3000 квитками займав 70 мб 🙂

Також використовуємо цей код для персоналізації бейджів учасників конференції. Файл із 400 бейджами 5 типів сторінок займав 6 мб.

Бейдж важливий елемент будь якої події, з ним роблять фото у соцмережах, дехто їх колекціонує. Повинен містити прізвище, ім’я і місце роботи учасника. Також ми додаємо номер бейджа для оперативної видачі, який продубльований у штрихкоді для швидкої перевірки наявності при отриманні із поліграфії (раз не надрукували 25 бейджів).

Крім назви події, дати проведення, логотипу, розмішуємо організаторів і важливих партнерів. Також є різні типи бейжів, які кастомізуємо кольором: учасник, організатор, спікер, медіа.

Якщо обід видається порційно, варто на бейджі надрукувати пікторграму, і після видачі пайка дироколом робити позначку. Маркер легко стирається. Також варто зробити заокруглення кутиків, щоб не відбувалося загинання і відшарування ламінування.

Реалізовано автоматичне зменшення кегля шрифта, якщо напис виходитиме за дозволену область, тим самим якщо учасник матиме ну дуже довге ім’я і прізвище, макет виглядатиме репрезентабельно.

Отриманий файл відправляємо у поліграфію, і за пару днів отримуємо репрезентабельний продукт.

Використання фотографій або текстового контенту на інших ресурсах без клікабельного індексованого посилання заборонено.