Мої перші телефони

Колись наявність мобільного телефону була атрибутом бізнесмена або рекетира. Я почав знайомство із стільниковими телефонами у 2004 році, а перший стартовий пакет купив у січні 2005 року віртуального оператора Jeans, який працював на мережі UMC (тепер Vodafone, перед тим MTC). Перелік телефонів які попадали в руки під спойлером.

Nokia 7110

Десь у 2004 році до мене потрапив Nokia 7110 – бізнес телефон у форм-факторі слайдер, кольору хамелеон, який змінював колір залежно від кута був зеленим, сірим або червоним. Слайдер відїжджав натискуюючи на кнопку із тильної сторони (ні, це не телефон з Матриці, там був 8110). Центральна кнопка – ролер, досить зручний (у Sony J5 ролер був збоку). Мав записну книжку на 1000 контактів, до кожного контакту по 5 номерів телефону, електронна пошта, замітка. Був WAP браузер, ІЧ порт для синхронізації із комп’ютером і створення модемного з’єдннаня. Частково працював LCD через мікро трішини у екрані, доводилося підкладати резинки в певному місці. Також активовував NetMonitor для аналізу мобільної мережі і купи системних функцій.

Panasonic A100

Другим телефоном став Panasonic A100, розміри були ну дуже маленькі. Вага 66 грам. Трохи більший за брелок сигналізації. Через це було слабо чути співбесіднику мене. Мав поліфонічний виклик. Поламався динамік.

Siemens SL45i

Дуже сподобався телефон Siemens SL45i, стильний телефон бізнес класу у алюмінієвому корпусі, перший із MP3 плеєром і підтримкою MMC карт пам’яті, підтримкою Java. Завдяки легким патчам телефон обріс купою функцій: автоматичний запис розмов, зміна швидких клавіш, зміна індикаторів, електронною читалкою. Перечитав купу книг на маленькому екрані. Карта пам’яті йшла 16 Мб, але завдяки патчам підтримувалися карти до 2 Гб: вдавалося слухати MP3 – якість і чистота звуку вражала. Теж мав ІЧ порт для комунікації із комп’ютером.

Nokia 2630

Далі купив телефон Nokia 2630, товщина всього 11 мм. Якісна збірка, мала вага, наявність камери, GPRS, Java програми: тут і Jimm, Gmail, ssh клієнт, навігація. Живучий телефон, нечаяно 3 рази падав об підлогу, 3 рази міняв екран, перестав ловити мережу під час останнього польоту.

Nokia 2710

На заміну купив Nokia 2710 – якісний телефон із GPS – доступ до даних через Java. Йшов зразу із автокредлом і автозарядкою. Якраз Яндекс Карти і Київстар зробили безкоштовний трафік до серверів карт. Надійний телефон на якому точно знаєш що за 0,5 секунди буде йти виклик на останній номер.

Samsung Ace 2

Технології йшли величезними кроками, і власне інженери без маркетологів створювали нові телефони. Якраз почався ріст Android пристроїв, і я купив Samsung Ace 2 (GT-I8160), треба було взяти модель із NFC. Спочатку була прошивка 2.3.6, потім самсунг випустив 4.1.2. На даний час повністю задовільняє, єдине бракує Bluetooth 4.0, NFC модуля, USB OTG (процесор підтримує, не розведено ліній від процесора).

Телефони із якими мав справу

Телефони які попадали в руки чи були у знайомих і які запам’яталися.

Siemens С35

Перевага: IMEI змінювався за пару секунд. Мав до нього автокредл. Акумулятор замінив із Ni-Cad на LiIon, став тримати довго.

Siemens A40

Було купа кольорів. До мене потрапив червоний. Розлітався на деталі при сильному ударі і далі працював. Все на за язичках, жодного гвинта.

Motorola A1200

Телефон Motorola A1200 із операційною системою на Linux. Були недоліки мала батарея і мало софту. Камера має механічний перемикач макрозйомки. Но з ОС можна витворяти все що прийде в голову.

Фото телефонів, більшість з яких описані у статті. Так, знімав на мильничку.

А які були Ваші перші телефони?

Використання фотографій або текстового контенту на інших ресурсах без клікабельного індексованого посилання заборонено.